„Akvizice nákupního centra Bondy v Mladé Boleslavi je v souladu s investiční strategií naší skupiny. Opět jsme posílili naše portfolio vysoce kvalitních nákupních center se stabilními nájemci a v atraktivních lokalitách,“ komentoval transakci Tomáš Salajka, ředitel akvizic, správy aktiv a prodeje v CPI Property Group. Prodávajícím byla společnost Raiffeisen - Leasing. CPI nákup z části financovala úvěrem, který jí poskytla Raiffeisenbank.

Akvizice Bondy rozšířila síť nákupních center skupiny CPI Property Group majoritního akcionáře Radovana Vítka o zhruba 16 800 metrů čtverečních s 80 obchody. Ve skladbě nájemců nechybí oblíbené značky, food court či multikino, a k dispozici návštěvníkům je i dostatek parkovacích míst pro více než 400 aut. K objektu náleží i kancelářská část s kapacitou 2 800 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. „Po osmi letech vlastnictví jsme prodali obchodní centrum Bondy v Mladé Boleslavi společnosti CPI Property Group. Prodali jsme tak velmi úspěšné obchodní centrum, které se nachází v Mladé Boleslavi v atraktivní lokalitě hned vedle továrny Škoda Auto. V Bondy Centru s plochou téměř 20 000m2 se nachází 80 obchodů, food court, multikino i kancelářské prostory. Mezi nájemce patří například obchodní řetězce C&A, Billa, Intersport, Parfumérie Douglas a další. Tím se nám podařilo zahájit letošní aktivitu zatím vůbec největší transakcí na českém trhu s nemovitostmi v tomto roce. Společnost Raiffeisen - Leasing současně provozuje nákupní centrum OC Letmo, v Brně realizovala 1. fázi nákupního centra H-Park a nyní pracuje na jeho 2. fázi. Kromě toho se podílí na výstavbě bytových projektů v Praze a v Plzni,“ uvedl Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen – Leasing.

CPI je s retailovým portfoliem o rozloze 625 tisíc metrů čtverečních největším vlastníkem maloobchodních ploch v Česku. Vedle řady retailparků a dalších obchodních ploch nyní společnosti patří celkem deset nákupních center, například Olympia v Mladé Boleslavi, pražské Quadrio a Galerie Fénix, IGY České Budějovice či jihlavský City Park. V loňském roce CPI Property Group rozšířila aktiva v oblasti retailu o úspěšné nákupní centrum Futurum v Kolíně. „Právě retailové portfolio je mimořádně úspěšným stavebním kamenem celé naší skupiny CPI. Dlouhodobě rostoucí ekonomické výkony vykazují retailparky i nákupní centra, velmi úspěšně jsme do portfolia začlenili zatím poslední nákupní centrum Futurum v Kolíně a podobná očekávání máme i od mladoboleslavského Bondy,“ doplnil Tomáš Salajka z CPI Property Group.