Společnost CZECH INN HOTELS koupila společně se zahraničními investory hotel od německé firmy DORINT Hotel in Prag právě prostřednictvím společnosti Raiffeisen - Leasing, která zajistila financování celé transakce v hodnotě stovek miliónů korun.

„Financování koupě tohoto luxusního pražského hotelu přesně zapadá do naší strategie podílet se na předních českých nemovitostních projektech. Díky této i dalším významným zakázkám se nám daří udržovat si přední pozici na českém trhu leasingu nemovitostí a výrazně se podílet na jeho růstu,“ říká Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen - Leasing. Dále dodává, že i v budoucnu chce pokračovat jak v realizaci projektů, u nichž je společnost Raiffeisen - Leasing financujícím partnerem, tak i v developerské činnosti. V současnosti společnost provozuje nákupní centrum OC Letmo v Brně, tamtéž realizovala z pozice developera první fázi nákupního centra H-Park Heršpická Brno a nyní pracuje na jeho druhé fázi. Kromě toho se podílí na výstavbě bytových projektů v Praze a v Plzni. Letos také úspěšně prodala nákupní centrum Bondy v Mladé Boleslavi, jehož byla developerem a osm let také vlastníkem.

Společnost CZECH INN HOTELS touto akvizicí získala do svého portfolia již sedmnáctý hotel v České republice a celkem tak nabízí ubytování ve více než 1 400 pokojích. Většina jejích hotelů je čtyřhvězdičkové kategorie a jsou provozovány na základě dlouhodobých nájemních smluv. V roce 2013 a 2014 společnost zainvestovala do nákupu svých prvních 2 hotelů.

„Hotel Don Giovanni je určitě jedním z nejvýznamnějších pražských hotelů, ať už svou velkou ubytovací kapacitou nebo mimořádným rozsahem konferenčních a společenských sálů, stejně jako další komplexní vybaveností. Jsme mile překvapeni velmi dobrým stavem hotelu. Přesto budeme v průběhu roku 2016 investovat několik desítek milionů korun do zvýšení standardu vnitřního vybavení tak, abychom ještě pozvedli poskytované služby na úroveň jednoho z nejlepších čtyřhvězdičkových hotelů v Praze,“ říká Christopher Frederick Eddis, jeden ze spolumajitelů hotelu i společnosti CZECH INN HOTELS.