Rok 2015 byl nejúspěšnějším rokem v historii Raiffeisen - Leasing. Společnost profinancovala komodity a nemovitosti o celkovém objemu pořizovacích cen ve výši 5,623 miliardy korun. Zisk po zdanění dle IFRS jí v porovnání s rokem 2014 vzrostl o 40 procent.

„Velký podíl na našem úspěchu má obchodní tým, který se věnuje financování strojů, zařízení, technologií a těžké dopravní techniky pro malé, střední i korporátní firmy. Za dobré výsledky vděčíme také faktu, že jsme jedni z mála, kteří umí financovat i komodity jako jsou letadla či kolejová dopravní technika,“ uvádí generální ředitel společnosti Raiffeisen - Leasing Tomáš Gürtler a dodává: „Stále se daří našemu nemovitostnímu obchodnímu týmu, díky kterému byla firma v roce 2015 opět číslo jedna na nebankovním trhu financování nemovitostních projektů.“

V prvním čtvrtletí roku 2016 Raiffeisen - Leasing zaznamenal další úspěch. Profinancoval obchodní případy v celkové výši financované hodnoty 1,687 miliardy korun, což pro něj znamenalo meziroční nárůst o 239 procent a zároveň páté místo v žebříčku leasingových společností České leasingové a finanční asociace (ČLFA). Financování movitých komodit se na celkovém výsledku podílelo částkou 1,047 miliardy korun, financovaní nemovitostních projektů pak částkou 639,5 milionů korun. Úspěch Raiffeisen - Leasing pociťuje i v segmentu financování osobních a užitkových aut, které oproti prvnímu čtvrtletí roku 2015 vzrostlo o 102 procent. Podíl Raiffeisen - Leasingu na celkovém objemu financování poskytovaném členy ČLFA je po třech měsících letošního roku 6 procent, ve finančním leasingu pak 19 procent.

„K výbornému výsledku našeho hospodaření určitě přispělo viditelné oživení ekonomiky, které se projevuje zvýšením zájmu firem o investice mimo jiné do modernizace provozního vybavení a obměny vozového parku či manipulační techniky,“ říká Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen - Leasing, a doplňuje i výhled na následující období: „Očekáváme významný nárůst objemu financování i v dalším čtvrtletí, a to i s ohledem na nově uzavřenou spolupráci se společností FinCaptive, jejíž obchodní síť se zaměřuje na transakce v hodnotě do 3 milionů korun především v segmentech dopravní, zemědělské a zdravotnické techniky.“

FinCaptive od prvního dubna spolupracuje se společností Raiffeisen - Leasing jako její nový distribuční kanál, a to pod oficiální hlavičkou Raiffeisen - Leasing Partner.