V roce 2016 společnost Raiffeisen - Leasing zaznamenala meziroční nárůst nových obchodních smluv o 98 %. Celkově společnost financovala aktiva v hodnotě 8,954 miliard korun. Výrazně posílila v oblasti financování osobních a užitkových vozů díky úzké spolupráci s obchodní sítí Raiffeisenbank a produktu Operativní full service leasing, který spustila před dvěma lety. Dařilo se jí také ve financování dopravní techniky, kde objem nově uzavřených smluv činil 1,948 miliard korun, tedy o 341 % více než v roce 2015. Leasingové společnosti se dlouhodobě daří ve financování strojů, zařízení a technologií.
„K výborným výsledkům přispěl v minulém roce jak zkušený obchodní tým naší společnosti, tak i spolupráce se společností FinCaptive. Díky ní jsme narostli zejména v segmentech financování nákladních vozů, zemědělské a zdravotnické techniky,“ vysvětluje Tomáš Gürtler, generální ředitel společnosti Raiffeisen ‑ Leasing.
Dlouhodobě společnost vyniká také v nebankovním financování nemovitostních projektů, které v minulém roce pokryly 29 % celkové financované hodnoty. Na celkovém výsledku se financování nemovitostí podílelo částkou 2,639 miliard korun, naproti tomu na financování movitých věcí šlo 6,314 miliard korun. „V lednu tohoto roku začaly práce na stavbě zimní sportovní haly PADOK IceRink na Praze 10, kterou spolufinancujeme,“ poukazuje na pokračující financování nemovitostí Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen - Leasing. „Vždy nás těší, když se můžeme podílet na podobných projektech. Možná zde jednou vyrostou nové generace úspěšných hokejistů a krasobruslařů,“ pochvaluje si Alois Lanegger.
Ačkoli Raiffeisen - Leasing poskytuje i podnikatelské a spotřebitelské úvěry, stále mají v portfoliu nově uzavíraných smluv 70% podíl leasingové transakce.