Switch to English

Společnost Raiffeisen – Leasing v loňském roce financovala více než dvě třetiny všech nových českých nemovitostních projektů, kde investoři volili leasingové financování. Tržní podíl Raiffeisen – Leasing v této oblasti vloni dosáhl 71 %, což činí ze společnosti lídra trhu v oblasti nebankovního financování nemovitostí.
Financování nemovitostí je dlouhodobě jednou z našich nejúspěšnějších obchodních aktivit. Loňský výsledek naše dlouhodobé tržní postavení jen potvrdil. Noví klienti a objem financování nám jasně potvrdili, že produkt leasing v tomto segmentu má své opodstatnění,“ uvedl k výsledkům Raiffeisen – Leasing ředitel společnosti Tomáš Gürtler.
Společnost se podílela na realizaci řady významných projektů, mimo jiné v rámci vlastní developerské činnosti realizuje v Plzni výstavbu I. etapy rezidenčního projektu Bydlení Studentská. Nyní je již v přípravné fázi další etapa tohoto úspěšného projektu.
Celkově vloni profinancovala společnost Raiffeisen – Leasing v nových obchodních případech investice za 9,9 miliardy Kč. Meziročně se jedná o nárůst téměř o 23 %.
Náš tržní podíl celkově roste. Jedním z důvodů je nepochybně šíře nabídky našich produktů a to, že umíme financovat náročnější transakce, jakými je např. financování letadel, kolejové vozy, zdravotnické vybavení nebo financování nemovitostních projektů. Zároveň ale rosteme i ve standardních retailových transakcích, jakými je financování osobních a užitkových vozů,“ vysvětluje Tomáš Gürtler.

Financování vozů mohou klienti jednoduše sjednat i na bankovní pobočce
V letošním roce má Raiffeisen – Leasing ambice udržet růstovou trajektorii. „Velký prostor pro letošek vidíme v oblasti financování osobních a užitkových vozů“, říká k aktuálním prioritám Tomáš Gürtler.
Financování vozů nabízí Raiffeisen – Leasing v rámci spolupráce s Raiffeisenbank a.s. malým firmám, podnikatelům a nově od roku 2018 i spotřebitelům přímo na pobočkách banky.

Raiffeisen – Leasing takto významně navýšil počet prodejních míst, kde si klienti mohou jednoduše sjednat úvěr na auto.  Tímto krokem se Raiffeisen – Leasing ještě více přiblížil spotřebitelům, kterým chce nabízet stejně kvalitní služby, jaké již tradičně poskytuje firemní klientele.

Tržní podíly Raiffeisen – Leasing za rok 2018 podle objemu nových obchodních případů ve vybraných kategoriích:

Nemovitosti: 71 %
Zdravotnická technika: 42 %