Celkový objem pořizovacích cen nově uzavřených obchodních případů společnosti Raiffeisen - Leasing loni vzrostl o 98 % a tento výrazný nárůst se pozitivně promítl i do zisku společnosti. Za uplynulý rok leasingová společnost hospodařila se ziskem ve výši 352 milionů korun, tedy o 40% více než za předchozí rok a vůbec nejvíce ve své historii. Výsledky tak předčily veškerá očekávání vedení společnosti. „O stovky procent jsme si polepšili ve financování nákladních automobilů i zemědělských strojů a významný nárůst jsme zaznamenali také u osobních a užitkových vozů díky úzké spolupráci s obchodní sítí Raiffeisenbank a produktu Operativní full service leasing,“ shrnuje výsledky za loňský rok Tomáš Gürtler, generální ředitel společnosti Raiffeisen ‑ Leasing.
Úspěch leasingové společnosti ze skupiny Raiffeisen vedl také ke změnám poměru sil na trhu. „Více jak o tři procentní body nám vzrostl podíl na leasingovém trhu a mezi nebankovními institucemi jsme jedničkou ve financování nemovitostí, kde náš tržní podíl tvoří 56 procent,“ říká Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen - Leasing.
K uzavření nových obchodních smluv přispěla především vlastní, zkušená a dlouhodobě silná obchodní síť společnosti Raiffeisen – Leasing a úzká spolupráce s obchodní sítí Raiffeisenbank. V segmentech financování nákladních vozů, zemědělské a zdravotnické techniky narostla i díky spolupráci se společností FinCaptive, s níž kooperuje od loňského jara. V neposlední řadě stojí za úspěchem společnosti ochota pouštět se do nových nemovitostních projektů.