Raiffeisen - Leasing díky záručnímu programu InvestEU nabídne malým a středním podnikům zvýhodněné financování

20.6. 2023
Přední leasingová společnost Raiffeisen - Leasing v červnu podepsala smlouvu o spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF). V rámci programu InvestEU se stane partnerem Evropské investiční banky a bude moci využívat záruky na inovace a digitalizace a záruky na podporu udržitelného financování malých a středních podniků. Pro klienty to znamená nižší požadavky na zajištění a nižší úrokovou sazbu na úvěry i na financování leasingem.

Raiffeisen - Leasing s Evropským investičním fondem navázal spolupráci již v souvislosti s programem Innovfin v roce 2019. V úspěšné spolupráci nyní pokračuje právě s programem InvestEU, který se zaměřuje zejména na podporu udržitelných investic, inovací a vytváření nových pracovních míst. Mezi hlavní oblasti, na něž se program soustředí, patří udržitelná infrastruktura; výzkum inovací a digitalizací; podpora malých a středních podniků a investice do sociální oblasti a schopností.

V Raiffeisen - Leasing budeme využívat záruky určené na inovace, na digitalizaci a na podporu udržitelného financování malých a středních podniků. Díky programu budou moci klienti z řad firem získat výhodnější podmínky financování,“ říká Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen - Leasing.

InvestEU v oblasti zaměřené na inovace a digitalizaci poskytne podporu malým a středním podnikům s cílem zlepšit přístup k finančním prostředkům. Dále podpoří zavádění digitálních technologií a digitální transformaci podniků. „V Raiffeisen - Leasing se tato oblast programu projeví například ve výhodném financování CNC strojů, laserů, výrobních technologických linek nebo robotů. Zároveň sem spadají i inovativní zdravotnické technologie a samozřejmě i hardware a software,“ vysvětluje Alois Lanegger.

Druhá oblast týkající se financování malých a středních podniků je věnována investicím, které přispívají k ekologické a udržitelné transformaci evropského hospodářství. Záměrem podpory je také zlepšení dostupnosti služeb, produktů a infrastruktury. „Možnosti využití podpory jsou i v této oblasti široké. Mezi komodity, na něž můžeme zvýhodněné financování poskytnout, patří například nákladní vozidla, plavidla a elektrická kolejová vozidla, recyklační technologie nebo třeba čističky odpadních vod,“ dodává Alois Lanegger.